گروه مهندسی عزت پور. اجرای تخصصی درب اتوماتیک کرکره برقی دوربین مداربسته و سیستم های سرمایشی

وبلاگ و اخبار

راهنمای انتخاب دزدگیر اماکن

وبلاگ و اخبار

امروزه از تجهیزات متعددی برای حفظ امنیت واحدهای مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده می‌شود که دزدگیر اماکن یکی از این تجهیزات است.

دزدگیر اماکن در کنار دوربین‌های مداربسته، پرکاربردترین تجهیزات امنیتی محسوب می‌شوند که طی سالیان اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، سهم قابل توجهی در جلوگیری از دزدی‌ها داشته‌اند. دزدگیرها در صورت ورود غیر مجاز به مکان مورد نظر، از طریق سیستمی که دارند، آژیر زده یا پیامک هشدار ارسال می‌کنند. با صدای هشدار آژیر، خیلی از اوقات دزدها از ادامه‌ی کار منصرف می‌شوند. همچنین در صورت داشتن سیستم اطلاع رسانی تلفنی، افراد می‌توانند به محل سرقت مراجعه کنند. به طور کلی طبق آمار، مکان‌هایی که مجهز به دزدگیر هستند، کمتر مورد سرقت قرار می‌گیرند و سارقان رغبت کمتری برای دزدی از این مکان‌ها دارند.

دزدگیر اماکن چیست؟

دزدگیر اماکن یک تجهیز الکتریکی است که دارای بخش‌های متعددی است که با هماهنگی هم، زمینه‌ی تشخیص حرکات مشکوک و هشدار لازم را فراهم می‌کنند. این دستگاه‌ها مجهز به سنسورهای حرکتی هستند که در صورت فعال بودن سیستم، هر گونه حرکتی را رصد کرده و تشخیص می‌دهند و بر حسب نوع سیستم هشدار دهنده، آن را به اطلاع افراد می‌رسانند.

نحوه عملکرد دزدگیر اماکن چگونه است؟

سنسور حرکتی موجود در این دستگاه‌ها، با تشخیص حرکت غیر مجاز، آن را از طریق سیگنال برای پنل دستگاه ارسال می‌کند و پنل نیز سیستم اعلام هشدار دستگاه را فعال می‌کند. این دستگاه‌ها در ابتدا سیستم ساده‌تری داشتند و تنها از طریق یک آژیر ساده، سر و صدا ایجاد کرده و افرادی که در آن اطراف بودند را از این طریق مطلع می‌ساختند. این آژیر صرفا یک عامل بازدارنده برای ترس سارقان است. در صورتی‌که نگهبان یا شخصی در آن اطراف حضور داشته باشد، می‌تواند برای دستگیری سارقین اقدام کند.

امروزه دزدگیرها سیستم‌های پیشرفته‌تری دارند و سیستم اعلان هشدارشان، صرفا محدود به صدای آژیر نیست. دزدگیرهای جدید می‎توانند به خطوط تلفن متصل شده و در صورت تشخیص حرکت، آن را به اطلاع پلیس یا صاحب مغازه برسانند. نسل‌های جدیدتر دزدگیرها دارای وای فای بوده و با اینترنت به گوشی همراه یا رایانه‌ی صاحب دزدگیر وصل شده و در هر لحظه می‌توان دستگاه را کنترل کرد. همچنین هشدار نیز به صورت نوتیفیکیشن در گوشی ظاهر می‌شود. این دستگاه‌ها سهولت کاربری مناسبی دارند که در هر زمان و مکان، شخص می‌تواند آن را کنترل کند.

اجزای دزدگیر اماکن

دزدگیر اماکن از بخش‌های مختلفی تشکیل شده که در هماهنگی با هم، زمینه‌ی تشخیص حرکات مشکوک و هشدار لازم را فراهم می‌کنند. قطعات اصلی این تجهیزات عبارت‌اند از:

  • پنل یا مدار دستگاه
  • سنسور و حسگرها
  • آژیر و سیستم هشدار دهنده
  • ریموت و سیستم کنترل دزدگیر
  • باتری پشتیبان

در ادامه به طور کامل به تشریح هر یک از این اجزا و نقش آن در عملکرد دزدگیر اماکن، می‌پردازیم.

پنل دزدگیر اماکن

وظیفه‌ی پنل دزدگیر اماکن، برقراری ارتباط در میان اجزای مختلف دزدگیر و عملکرد به‌موقع و هماهنگ هر یک از این قطعات است. تشخیص حرکت سنسور، توسط مدار به سیستم هشدار منتقل می‌شود و عملکرد همه‌ی قطعات تحت کنترل پنل و مدار دزدگیر است.

سنسور و حسگر دزدگیر

تشخیص ورود غیر مجاز و سرقت، توسط سنسورها انجام می‌شود. دزدگیرها بر حسب نیاز می‌توانند علاوه بر سنسور تشخیص حرکت، به سنسورهای مختلف دیگری نیز برای دقت بیشتر، مجهز باشند. انواع سنسورهایی که به طور معمول در دزدگیرها کارایی دارند، به شرح زیر است:

  • سنسور حرکتی: اصلی‌ترین سنسورهای دزدگیرها که در تمامی دزدگیرهای اماکن وجود دارند، سنسور حرکتی است. این سنسور در کنار درب‌ها و پنجره‌ها نصب می‌شود تا در صورت تشخیص حرکت در زمان فعال بودن سیستم، آن را به سیستم اطلاع دهد. برخی از سنسورهای پیشرفته، قابلیت تشخیص حیوانات و عدم حساسیت به این موجودات را نیز دارند.
  • سنسور مگنت درب: این سنسورها دو بخش دارند که یکی در چارچوب درب یا پنجره و دیگری درون درب متحرک نصب می‌شوند و در مجاورت هم قرار می‌گیرند. در صورت باز شدن درب، این دو سنسور از هم جدا می‌شوند که از این طریق آن را به اطلاع سیستم دزدگیر می‌رساند.

آژیر و بلندگو

تشخیص سنسورها توسط سیستم اعلان هشدار اطلاع رسانی می‌شود، این سیستم در ابتدایی‌ترین حالت، دارای یک آژیر است که با ایجاد صدای بلند، اطرافیان را از ورود غیر مجاز آگاه می‌کند. هر چقدر بلندگوهایی که برای پخش آژیر استفاده می‌شوند، قوی‌تر باشند، صدای بیشتری را پخش می‌کنند که از فواصل دورتر نیز قابل شنیدن خواهد بود. برخی بلندگو برای استفاده در فضای باز و برخی دیگر نیز برای استفاده در داخل ساختمان‌ها کاربرد دارند. این موضوع از دو جهت حائز اهمیت است، اول این که سارقین ممکن است بترسند و فرار کنند و دوم هم اطرافیان از این قضیه مطلع شده و در محل جمع شوند.

سیستم اطلاع رسانی دزدگیر

دزدگیرهای امروزی علاوه‌بر آژیر از سیستم‌های اطلاع رسانی تلفنی نیز بهره می‌برند. در واقع زمانی که یکی از سنسورها تحریک شود، پنل هشدار شروع به آژیر زدن کرده و با شماره‌هایی که در آن تعریف شده، تماس می‌گیرد و برای آنها پیامک ارسال می‌کند. هر چقدر کیفیت این سیستم بالاتر باشد، سرعت واکنش و دقت آن بیشتر خواهد بود. همچنین در مدل‌های دارای وای‌فای این موضوع می‌تواند از طریق اپلیکیشن مختص دستگاه نیز به اطلاع فرد برسد و اشخاص قادر هستند تا از این طریق رصد کنند که حتی کدام‌یک از سنسورها فعال شده است. پنل‌های تلفن کننده دزدگیرها در دو نوع سیم‌کارتی و خط ثابت وجود دارد، در نوع سیمکارتی، باید یک سیم‌کارت را درون دستگاه قرار داد و در نوع خط ثابت نیز از طریق فیش‌های معمول تلفن، به خط تلفن وصل می‌شوند. البته برخی مدل‌ها قابلیت کار در هر دو حالت را نیز دارند.

ریموت و سیستم کنترل دزدگیر

سیستم کنترل دستگاه‌ها امروزه علاوه بر شستی‌های دستی، دارای ریموت کنترل نیز هست تا از دور نیز بتوان آن را کنترل کرد. همچنین نسل‌های جدیدتر دزدگیرها، قابلیت اتصال به اینترنت را نیز دارند و از این طریق با گوشی همراه یا رایانه‌ قابل کنترل هستند و در هر لحظه می‌توان دستگاه را فعال یا غیر فعال کرد. گاهی برای افزایش برد ریموت، از دستگاه تقویت کننده با عنوان ریپیتر استفاده می‌شود؛ این تجهیزات همچنین سیگنال اجزای مختلف دزدگیر با پنل را در مدل‌های بی‌سیم، تقویت می‌کنند.

باتری پشتیبان

یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی که باید دزدگیرها داشته باشند، مجهز بودن به باتری است تا در صورت قطع شدن برق، همچنان بدون اختلال به فعالیت خود ادامه دهد. سلامت باتری دستگاه باید هر چند ماه یک بار چک شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *